Truffelkaasfondue met Paddestoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram belegen kaas
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 125 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 300 ml droge witte wijn
  • 150 gram belegen kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Truffelolie naar smaak

Instructies

  • Snijd de korst van de kaas en rasp de kaas met behulp van een keukenmachine.
  • Bak de gesnipperde sjalotten en plakjes kastanjechampignons gedurende 3 minuten zachtjes in olijfolie in een fonduepan.
  • Schenk de droge witte wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en roer beide soorten kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn totdat alle kaas gesmolten is.
  • Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer het maïzenapapje door het kaasmengsel.
  • Laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken totdat de fondue goed gebonden is.
  • Roer truffelolie door de fondue en breng op smaak met zout, peper en tijm.
  • Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
  • Serveer met blokjes landelijk brood, stukjes bleekselderij, reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel, repen gele of rode paprika, cherrytomaatjes en gebakken plakken courgette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke truffelkaasfondue met paddestoelen samen met je favoriete dip-items!

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc zou goed passen bij dit hartige gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Groenten / Kaas
Land van herkomst Italië