Tuinerwtjes met bosui en ham

Tuinerwtjes met bosui en ham

Aller Hande 1996
Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 50 g ham plakjes
  • 25 g boter of margarine,
  • 1 pak tuinerwtjes extra fijn 450 g, diepvries, Iglo,
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • In pan boter smelten.
  • Uiringetjes, erwtjes en tijm erdoor scheppen.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren, af en toe omscheppen.
  • Hamreepjes erdoor scheppen en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met cordon bleu en aardappelgolfjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken

Tuinerwtjes met bosui en ham van Astrid Veltman

Tuinerwtjes met bosui en ham van Astrid Veltman

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 50 gram ham in plakjes
  • 25 gram boter
  • 1 pak tuinerwtjes extra fijn 450 gr, diepvries, Iglo
  • 1 theelepel tijm
  • zout (versgemalen zwarte) peper

Instructies

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Snijd de ham in dunne reepjes.
  • Smelt de boter in een pan, schep de uiringetjes, erwtjes en tijm erdoor en laat afgedekt ± 10 minuten zachtjes smoren. Schep af en toe om.
  • Schep de hamreepjes erdoor en warm die ± 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer er cordon bleu en gebakken aardappeltjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees