Tuinerwtjescurry met sinaasappel

Tuinerwtjescurry met sinaasappel

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes koriander
  • 5 eetlepels biogarde roer
  • 2 theelepels bloem
  • 25 g boter of margarine,
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak tuinerwtjes extra fijn 450 g, diepvries, Iglo,
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
  • Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
  • Partjes in stukjes snijden.
  • In kopje koriander fijnknippen.
  • In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.

Bereiden:

  • In braadpan boter smelten.
  • Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
  • Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
  • Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met lamskoteletjes en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Curry's
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch