Tuinerwtjescurry met sinaasappel
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Ui pellen en snipperen.
- Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
- Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
- Partjes in stukjes snijden.
- In kopje koriander fijnknippen.
- In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.
Bereiden:
- In braadpan boter smelten.
- Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
- Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
- Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met lamskoteletjes en rijst.