Tumis Tauge Tahu

Tumis Tauge Tahu

Tauge met sjalot en tahoe
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blokken tahoe
  • 5 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok
  • 2 takjes selderij
  • 100 gram tauge
  • 2 eetlepels olie
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 eetlepels ketjap asin

Instructies

  • Snijd de tahoe in kleine blokjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verwijder de steeltjes, de zaadjes en de zaadlijsten van de lombok.
  • Snijd de lombok ragfijn.
  • Hak de selderij fijn.
  • Was de tauge en verwijder de groene vliesjes.
  • Was de prei en snijd deze fijn.
  • Verhit de olie in de wajan en bak de tahoeblokjes goudbruin, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Giet de olie op ongeveer twee eetlepels na uit de wajan.
  • Fruit de sjalot en de knoflook in de wajan.
  • Voeg het bouillontablet en een scheutje water toe.
  • Doe de gesneden lombok,de prei, de tauge en de gebakken blokjes tahu erbij en
  • roerbak dit alles ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de ketjap asin en de selderij toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië