Tumis Tauge Tahu
Tauge met sjalot en tahoe
Ingrediënten
- 1 blokken tahoe
- 5 sjalot
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 2 takjes selderij
- 100 gram tauge
- 2 eetlepels olie
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 eetlepels ketjap asin
Instructies
- Snijd de tahoe in kleine blokjes.
- Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
- Verwijder de steeltjes, de zaadjes en de zaadlijsten van de lombok.
- Snijd de lombok ragfijn.
- Hak de selderij fijn.
- Was de tauge en verwijder de groene vliesjes.
- Was de prei en snijd deze fijn.
- Verhit de olie in de wajan en bak de tahoeblokjes goudbruin, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
- Giet de olie op ongeveer twee eetlepels na uit de wajan.
- Fruit de sjalot en de knoflook in de wajan.
- Voeg het bouillontablet en een scheutje water toe.
- Doe de gesneden lombok,de prei, de tauge en de gebakken blokjes tahu erbij en
- roerbak dit alles ongeveer 3 minuten.
- Voeg de ketjap asin en de selderij toe.