Uienconfituur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rode uien
  • boter
  • 600 gr poedersuiker
  • rode wijn
  • sherryazijn
  • peper
  • zout
  • 2 soeplepels rozijnen

Instructies

  • Snijd de uien in ringen, stoof in wat boter en kruid ze met peper en zout.
  • Voeg er de suiker en de rozijnen bij en bevochtig met rode wijn tot de uien net onder staan.
  • Sluit de pan en laat ± 30 minuten zacht koken.
  • Schenk er een flinke scheut azijn bij en laat nogmaals ± 30 minuten zacht koken, maar nu zonder deksel.
  • Laat de confituur afkoelen en doe hem in jampotten.

Notities / Tips / Wijnadvies

In de koelkast kunt u deze confituur lang bewaren. lekker bij pâté, koud wit vlees, kip, kalkoen en bij een royale snede ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst België