Uiensoep met bier Klassiek
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de uien in uiterst smalle ringen.
- Fruit deze ringen in de hete boter tot ze zacht zijn en ook al wat kleur hebben gekregen.
- Schep er de gekookte, tot grove kruimels gehakte ham door.
- Pers er de look erboven uit en roer alles goed door.
- Strooi er door een zeef de bloem over en roer alles opnieuw krachtig door.
- Schenk er, onder opnieuw voortdurend roeren, de ,kippebouillon en het bier Klassiek bij.
- Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen.
- Laat die enkele minuten zachtjes koken.
- Klop nu de kaas en de mosterd onder de soep.
- Roer de eidooier en de melk in een kom goed los en voeg er 3 eetlepels hete soep aan toe.
- Schenk dit mengsel door de soep en roer het nogmaals krachtig door.
- Neem hierna onmiddellijk de pan van het vuur en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Roer ook nog 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 theelepels fijngehakte kervel onder de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet hierbij warm en knapperig stokbrood.