Uiensoep met bier Klassiek

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 150 gr ham
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 dl kippebouillon
  • 2 dl bier klassiek van 1628 de Drie Hoefijzers
  • 4 eetlepels jong belegen Goudse kaas geraspt
  • 2 eetlepels Groninger mosterd
  • 1 eidooier
  • 3 eetlepels melk
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • kervel

Instructies

  • Snijd de uien in uiterst smalle ringen.
  • Fruit deze ringen in de hete boter tot ze zacht zijn en ook al wat kleur hebben gekregen.
  • Schep er de gekookte, tot grove kruimels gehakte ham door.
  • Pers er de look erboven uit en roer alles goed door.
  • Strooi er door een zeef de bloem over en roer alles opnieuw krachtig door.
  • Schenk er, onder opnieuw voortdurend roeren, de ,kippebouillon en het bier Klassiek bij.
  • Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen.
  • Laat die enkele minuten zachtjes koken.
  • Klop nu de kaas en de mosterd onder de soep.
  • Roer de eidooier en de melk in een kom goed los en voeg er 3 eetlepels hete soep aan toe.
  • Schenk dit mengsel door de soep en roer het nogmaals krachtig door.
  • Neem hierna onmiddellijk de pan van het vuur en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Roer ook nog 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 theelepels fijngehakte kervel onder de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet hierbij warm en knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Soep / Varkensvlees
Land van herkomst België