Was de mandarijnen en citroen grondig.
Gebruik een dunschiller om brede repen schil van de mandarijnen en citroen te schaven.
Snijd de schilrepen vervolgens in fijne reepjes.
Kook de schilreepjes in een steelpan met 100 ml water gedurende 5 minuten op zacht vuur.
Voeg indien nodig extra water toe.
Pel de mandarijnen, halveer ze horizontaal en verwijder eventuele witte velletjes.
Meng de mandarijnenpartjes in een hoge pan met dikke bodem met de geleisuiker.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Voeg het vanillemerg, het opengesneden vanillestokje en de gekookte schilreepjes toe aan de pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het gedurende precies 4 minuten borrelend doorkoken, regelmatig roerend.
Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
Schenk de hete marmelade tot aan de bovenrand in schone potten.
Sluit de potten direct af en zet ze gedurende 5 minuten ondersteboven.
Keer daarna de potten weer om en laat de marmelade volledig afkoelen.