Vanille-Mango Mousse met Ananasreepjes

Vanille-Mango Mousse met Ananasreepjes

Porties: 4 personen
exclusief wachttijd voor het marineren 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 rijpe mango's
  • 50 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 500 g halfvolle vanillekwark
  • 4 plakken verse ananas in reepjes
  • 1 eetlepel honing of 1 eetlepel gembersiroop als alternatief
  • 1 theelepel gemberpoeder

Instructies

  • Schil de mango's met een dunschiller.
  • Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en vervolgens in blokjes.
  • Meng in een kom de helft van de mangoblokjes met het sinaasappelsap, honing (of gembersiroop) en gemberpoeder.
  • Laat dit mengsel minstens 10 minuten staan.
  • Pureer de rest van de mangoblokjes in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Meng de mangopuree door de vanillekwark en schep dit mengsel in vier wijde glazen.
  • Verdeel de gemarineerde mangostukjes (inclusief het vocht) over de glazen.
  • Steek de ananasreepjes decoratief in de glazen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je gembersiroop in huis hebt, kun je de honing en het gemberpoeder vervangen door 1 eetlepel gembersiroop.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 4 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht / Fruit
Jaargetijde: Snel te maken