Vanille-Mango Mousse met Ananasreepjes
Ingrediƫnten
- 2 rijpe mango's
- 50 ml versgeperst sinaasappelsap
- 500 g halfvolle vanillekwark
- 4 plakken verse ananas in reepjes
- 1 eetlepel honing of 1 eetlepel gembersiroop als alternatief
- 1 theelepel gemberpoeder
Instructies
- Schil de mango's met een dunschiller.
- Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en vervolgens in blokjes.
- Meng in een kom de helft van de mangoblokjes met het sinaasappelsap, honing (of gembersiroop) en gemberpoeder.
- Laat dit mengsel minstens 10 minuten staan.
- Pureer de rest van de mangoblokjes in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Meng de mangopuree door de vanillekwark en schep dit mengsel in vier wijde glazen.
- Verdeel de gemarineerde mangostukjes (inclusief het vocht) over de glazen.
- Steek de ananasreepjes decoratief in de glazen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je gembersiroop in huis hebt, kun je de honing en het gemberpoeder vervangen door 1 eetlepel gembersiroop.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 4 g | Sugar: 35 g