Varkens-Kofta's met Yoghurt Saus
Sappige varkens- en runderkofta's met een frisse yoghurtsaus, ideaal voor een snelle maaltijd met Mediterrane invloeden.
Ingrediënten
- 2 theelepels olijfolie
- 250 g gehakt van varkensvlees
- 250 g gehakt van rundvlees
- 1 ei losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde marjolein
- 1 theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel selderijzaad
Yoghurtsaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vers citroensap
- Zeezout naar smaak
- ¼ theelepel rode pepervlokken fijngehakt
- ½ kopje volle yoghurt
- 1 theelepel gedroogde dille
Instructies
- Spray de zijkanten en bodem van het kookmandje in met 2 theelepels olijfolie.
- Meng in een kom het gehakt van varkens- en rundvlees, ei, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, marjolein, mosterdzaad en selderijzaad goed door elkaar.
- Vorm het mengsel tot kofta's en leg ze in het ingevette kookmandje.
- Bak ze op 185°C gedurende 11-12 minuten, draai ze een of twee keer om.
- Terwijl de kofta’s bakken, meng je alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en zet je het in de koelkast tot het serveren.
- Serveer de kofta’s met de yoghurtsaus aan de zijkant.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze kofta’s met een lichte, verfrissende witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een rosé voor een mooie balans met de kruiden en de frisse yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Calories: 407 kcal | koolhydraten: 3.4 g | Protein: 32.9 g | Vet: 28.5 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 1.3 g