Varkens-Kofta’s met Yoghurt Saus

Varkens- en runderkoftas met yoghurtsaus, geserveerd in een rustieke Mexicaanse keukenstijl.

Varkens-Kofta's met Yoghurt Saus

Sappige varkens- en runderkofta's met een frisse yoghurtsaus, ideaal voor een snelle maaltijd met Mediterrane invloeden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 theelepels olijfolie
  • 250 g gehakt van varkensvlees
  • 250 g gehakt van rundvlees
  • 1 ei losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel selderijzaad

Yoghurtsaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • Zeezout naar smaak
  • ¼ theelepel rode pepervlokken fijngehakt
  • ½ kopje volle yoghurt
  • 1 theelepel gedroogde dille

Instructies

  • Spray de zijkanten en bodem van het kookmandje in met 2 theelepels olijfolie.
  • Meng in een kom het gehakt van varkens- en rundvlees, ei, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, marjolein, mosterdzaad en selderijzaad goed door elkaar.
  • Vorm het mengsel tot kofta's en leg ze in het ingevette kookmandje.
  • Bak ze op 185°C gedurende 11-12 minuten, draai ze een of twee keer om.
  • Terwijl de kofta’s bakken, meng je alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en zet je het in de koelkast tot het serveren.
  • Serveer de kofta’s met de yoghurtsaus aan de zijkant.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze kofta’s met een lichte, verfrissende witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een rosé voor een mooie balans met de kruiden en de frisse yoghurtsaus.

Voedingswaarden

Calories: 407 kcal | koolhydraten: 3.4 g | Protein: 32.9 g | Vet: 28.5 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 1.3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Eiwitrijk / Koolhydraat arm