Varkensfilets met champignonsaus

Varkensfilets met champignonsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g varkensvleesfilets in 8 stukjes van 50 g
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) Croma vloeibaar fles à 400 ml
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 dl droge witte huiswijn
  • 1 bakje champignons in plakjes
  • 2 eetlepel(s) halfvette crème fraîche Campina, bekertje à 125 ml
  • 2 eetlepel(s) fijn geknipte bieslook

Instructies

  • Wrijf de filets in met peper en zout.
  • Laat de Croma heet worden in een braadpan en bak de vleesplakjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Braad het vlees vervolgens op een lager vuur, in 6 minuten gaar, bedruip het vlees regelmatig met de braadboter en keer ze halverwege.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Fruit de ui 2 minuten in de braadboter, voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn, voeg de crème fraîche toe en roer tot een gebonden saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappeltjes en gekookte broccoli.

Wijnadvies:

Tanquero Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------