Varkensfilets met champignonsaus
Ingrediënten
- 400 g varkensvleesfilets in 8 stukjes van 50 g
- peper
- zout
- 3 eetlepel(s) Croma vloeibaar fles à 400 ml
- 1 ui gesnipperd
- 1 dl droge witte huiswijn
- 1 bakje champignons in plakjes
- 2 eetlepel(s) halfvette crème fraîche Campina, bekertje à 125 ml
- 2 eetlepel(s) fijn geknipte bieslook
Instructies
- Wrijf de filets in met peper en zout.
- Laat de Croma heet worden in een braadpan en bak de vleesplakjes op hoog vuur rondom bruin.
- Braad het vlees vervolgens op een lager vuur, in 6 minuten gaar, bedruip het vlees regelmatig met de braadboter en keer ze halverwege.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Fruit de ui 2 minuten in de braadboter, voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee.
- Blus af met de witte wijn, voeg de crème fraîche toe en roer tot een gebonden saus.
- Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappeltjes en gekookte broccoli.