Varkensgebraad met prinsessenboontjes en oogstappeltjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gr varkensgebraad
  • 4 oogstappeltjes
  • 2 uien
  • 500 gr prinsessenboontjes
  • 1 wortel
  • 1 selderstengel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kruidentuiltje
  • boter
  • peper
  • zout
  • bloem
  • water

Instructies

  • Kruid het vlees en bak het in bruisende boter.
  • Leg het in een braadschotel en dek die met aluminiumfolie af.
  • Verwarm de oven voor op 160°C en laat het vlees in ± 1 uur gaar worden.
  • Doe er na 15minuten de inhoud van een blikje tomatenpuree en een kruidentuiltje bij.
  • Snijd intussen 1 ui, de selderstengel en de wortel fijn, voeg alles na ± driekwart van de braadtijd aan het vlees toe en laat de groenten mee sudderen.
  • Controleer na 50-60 minuten met een naald of het vlees gaar is en haal het dan uit de oven.
  • Wikkel het gebraad in aluminiumfolie om het warm te houden.
  • Houd ook de saus warm.
  • Bestrooi de groenten met wat bloem.
  • Kook intussen de prinsessenboontjes in licht gezouten kokend water gaar en koel ze vervolgens onder koud stromend water vlug af.
  • Laat de met bloem bestrooide groenten in de oven eventjes opdrogen en bevochtig ze dan met water, kook ze 15 minuten tot de gewenste dikte in, kruid met peper en zout en haal dit door een zeef.
  • Versnipper een ui en stoof de stukjes in boter aan.
  • Snijd de appeltjes in dobbelsteentjes,leg die bij de sudderende uisnippers en laat ze mee stoven.
  • Voeg er dan de uitgelekte boontjes aan toe en schud regelmatig op.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snijd het varkensgebraad in plakjes.
  • Verdeel de boontjes over de borden, leg de plakjes varkensgebraad erop en giet enkele lepeltjes saus over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst België