Varkenshaas in een jasje

Varkenshaas in een jasje

Varkenshaas in een jasje

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • olijfolie
  • peper
  • 7 plakken rauwe ham
  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 ei geel
  • 1 el water
  • Saus
  • 2 sjalotten
  • 60 ml port
  • 10 gram boter
  • 200 ml water
  • 1 el kalfsfondpoeder

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de varkenshaas aan alle kanten aan.
  • Haal uit de pan en laat de varkenshaas afkoelen.
  • Leg de ham trapsgewijs op een snijplank en leg de varkenshaas erop.
  • Rol de varkenshaas in de rauwe ham.
  • Hak de walnoten grof.
  • Rol de rol bladerdeeg uit en verdeel de noten en de peterselie er over.
  • Leg er de varkenshaas over en rol zo strak mogenlijk op.
  • Druk de “kontjes” goed dicht.
  • Laat de rol, 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de hete lucht oven voor op 190 graden.
  • Heb je een traditionele oven verwarm hem dan voor op 210 graden.
  • Meng het eigeel met de lepel water.
  • Kerf met een mesje het bladerdeeg in met een figuurtje en maak twee gaatjes aan de bovenkant als een soort schoorsteentje, zodat de stoom kan ontsnappen.
  • Smeer met behulp van een kwast het eigeel over de rol.
  • Leg de ingepakte varkenshaas op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif deze in de oven. Baktijd is ong. 25 minuten.
  • Saus
  • Snipper de sjalotjes.
  • Verwarm in een steelpannetje de boter en bak de sjalotjes aan.
  • Deglaceer met de port.
  • Laat tot de helft in koken en voeg dan het water en de kalfsfondpoeder toe.
  • Laat 10 minuten inkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een aardappel en groente garnituur naar keuze.
Wij deden worteltjes en gebakken aardappels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees