Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 varkenshaas
- olijfolie
- peper
- 7 plakken rauwe ham
- 1 rol bladerdeeg
- 50 gram gepelde walnoten
- 1 el gehakte peterselie
- 1 ei geel
- 1 el water
- Saus
- 2 sjalotten
- 60 ml port
- 10 gram boter
- 200 ml water
- 1 el kalfsfondpoeder
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de varkenshaas aan alle kanten aan.
- Haal uit de pan en laat de varkenshaas afkoelen.
- Leg de ham trapsgewijs op een snijplank en leg de varkenshaas erop.
- Rol de varkenshaas in de rauwe ham.
- Hak de walnoten grof.
- Rol de rol bladerdeeg uit en verdeel de noten en de peterselie er over.
- Leg er de varkenshaas over en rol zo strak mogenlijk op.
- Druk de “kontjes” goed dicht.
- Laat de rol, 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de hete lucht oven voor op 190 graden.
- Heb je een traditionele oven verwarm hem dan voor op 210 graden.
- Meng het eigeel met de lepel water.
- Kerf met een mesje het bladerdeeg in met een figuurtje en maak twee gaatjes aan de bovenkant als een soort schoorsteentje, zodat de stoom kan ontsnappen.
- Smeer met behulp van een kwast het eigeel over de rol.
- Leg de ingepakte varkenshaas op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif deze in de oven. Baktijd is ong. 25 minuten.
- Saus
- Snipper de sjalotjes.
- Verwarm in een steelpannetje de boter en bak de sjalotjes aan.
- Deglaceer met de port.
- Laat tot de helft in koken en voeg dan het water en de kalfsfondpoeder toe.
- Laat 10 minuten inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een aardappel en groente garnituur naar keuze.
Wij deden worteltjes en gebakken aardappels.
Wij deden worteltjes en gebakken aardappels.