Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 360 gram varkenshaas
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook
- 3 el mosterd
- 10 cl kookroom
- 5 cl droge witte wijn
- 1 kl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- 250 gram champignons
- 2 tl grof gemalen peper
- 20 gram boter
- 1 el olijfolie
- zout
- ½ el peterselie
Instructies
- Snijd een stukje van het steeltje van de champignons en snijd in plakjes.
- Zet een koekenpan op en verhit de helft van de boter en voeg de champignons toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Verhit de helft van de boter in een hapjespan.
- Voeg de olijfolie toe.
- Braad de varkenshaas rondom aan.
- Snijd intussen de knoflook fijn.
- Voeg deze toe aan de pan met de varkenshaas, samen met de tijm.
- Zet het vuur lager en voeg de wijn, kookroom, mosterd en kurkuma toe.
- Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de komijn en de peper toe.
- Voeg de gebakken champignons toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken.
- Haal het takje tijm uit de pan.
- Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
- Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Snijd de varkenshaas in medaillons en verdeel over de borden.
- Verdeel de saus over de medaillons en garneer met wat peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er frietjes bij.