Varkenshaas met champignon-mosterdsaus

Varkenshaas met champignon-mosterdsaus

Varkenshaas met champignon-mosterdsaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 360 gram varkenshaas
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el mosterd
  • 10 cl kookroom
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 kl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 250 gram champignons
  • 2 tl grof gemalen peper
  • 20 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • ½ el peterselie

Instructies

  • Snijd een stukje van het steeltje van de champignons en snijd in plakjes.
  • Zet een koekenpan op en verhit de helft van de boter en voeg de champignons toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  • Verhit de helft van de boter in een hapjespan.
  • Voeg de olijfolie toe.
  • Braad de varkenshaas rondom aan.
  • Snijd intussen de knoflook fijn.
  • Voeg deze toe aan de pan met de varkenshaas, samen met de tijm.
  • Zet het vuur lager en voeg de wijn, kookroom, mosterd en kurkuma toe.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de komijn en de peper toe.
  • Voeg de gebakken champignons toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken.
  • Haal het takje tijm uit de pan.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
  • Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Snijd de varkenshaas in medaillons en verdeel over de borden.
  • Verdeel de saus over de medaillons en garneer met wat peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er frietjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees