Varkenshaas met ham in bladerdeeg

Varkenshaas met ham in bladerdeeg

Varkenshaas met ham in bladerdeeg

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes à 450 gr.
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 4 plakken beenham
  • mosterd
  • gedroogde oregano
  • boter
  • zonnebloemolie
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel(s) melk
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm twee eetlepels olie en een klontje boter in een koekenpan.
  • Zout en peper de varkenshaasjes en braad ze aan alle kanten aan.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Rol de twee rollen bladerdeeg naast elkaar uit op het bakpapier.
  • Bekleed beiden met ieder 2 plakken ham.
  • Haal, indien aanwezig, de vetranden van de ham.
  • Leg de varkenshaasjes op de ham en smeer ze licht in met mosterd en strooi er wat oregano over. Vouw de ham on de varkenshaasjes en vouw het bladerdeeg er om heen.
  • Vouw de uiteinden om zodat het dichte pakketjes worden.
  • Decoreer met de punt van een mesje de pakketjes.
  • Klop het ei met de melk los in een kommetje.
  • Bestrijk de pakketjes met het eimengsel.
  • Zet het bakblik in de oven en bak gedurende 20 à 25 af.
  • Snij de haasjes in plakken en serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees