Varkenshaas met pruimen en Steenbrugge Dubbel Bruin

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • 1 grote ui
  • 75 gr pruimen gewelde ontpitte
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels sinaasappelschil geraspt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel korianderzaadjes gekneusde
  • 1 fles Steenbrugge Dubbel Bruin 33 cl
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en bak de in plakjes gesneden varkenshaas hierin om en om.
  • Doe de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook, de in dunne reepjes gesneden pruimen, de geraspte sinaasappelschil en de gekneusde korianderzaadjes erbij en verhit onder regelmatig omroeren even goed door.
  • Doe er beetje bij beetje de helft van het flesje
  • bier bij en laat iets inkoken. B
  • reng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer hierbij drooggekookte rijst of aardappelkroketjes en in boter gestoofde
broccoli of groene kool.
Drink er een glas gekoelde Steenbrugge Dubbel Bruin bij.
Steenbrugge Dubbel Bruin is een bier van brouwerij De Gouden Boom te Brugge. Het is een donker abdijbier met 6,5%alcohol en een stamwortgehalte van15,5 Plato.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België