Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 Varkenshaas 600 gr.
- 4 sjalotjes
- 10 cl droge witte wijn
- 10 cl kalfsfond
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- olijfolie
- boter
- zout
- peper
- platte peterselie
Instructies
- Pel de sjalotjes.
- Halveer ze in de lengte en snij halve ringetjes.
- Snijd medaillons van de varkenshaas.
- Verwarm op middel hoog vuur 2 eetlepels olie en een klont boter in een koekenpan.
- Braad de medaillons aan alle kanten aan en strooi wat zout en peper over de medaillons tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord.
- Dek af met aluminiumfolie.
- Doe de sjalotjes in de koekenpan en laat deze zacht worden.
- Verlaag zo nodig het vuur.
- Ze mogen niet bruin worden.
- Deglaceer met de witte wijn en laat inkoken tot bijna de wijn is verdwenen.
- Voeg de tomatenpuree en laat de even meebakken zodat deze ontzuurd.
- Voeg de kalfsfond toe.
- Voeg nog wat zout en peper toe.
- Doe de medaillons voor 4 à 5 minuten terug in de pan.
- Haal de medaillons uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
- Verdeel de sjalottensaus over de medaillons en garneer met de platte peterselie.