Varkenshaasmedaillons met sjalotjes

Varkenshaasmedaillons met sjalotjes

Varkenshaasmedaillons met sjalotjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Varkenshaas 600 gr.
  • 4 sjalotjes
  • 10 cl droge witte wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • peper
  • platte peterselie

Instructies

  • Pel de sjalotjes.
  • Halveer ze in de lengte en snij halve ringetjes.
  • Snijd medaillons van de varkenshaas.
  • Verwarm op middel hoog vuur 2 eetlepels olie en een klont boter in een koekenpan.
  • Braad de medaillons aan alle kanten aan en strooi wat zout en peper over de medaillons tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Doe de sjalotjes in de koekenpan en laat deze zacht worden.
  • Verlaag zo nodig het vuur.
  • Ze mogen niet bruin worden.
  • Deglaceer met de witte wijn en laat inkoken tot bijna de wijn is verdwenen.
  • Voeg de tomatenpuree en laat de even meebakken zodat deze ontzuurd.
  • Voeg de kalfsfond toe.
  • Voeg nog wat zout en peper toe.
  • Doe de medaillons voor 4 à 5 minuten terug in de pan.
  • Haal de medaillons uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
  • Verdeel de sjalottensaus over de medaillons en garneer met de platte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees