Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de groente:
Instructies
Voor het vlees:
- Verwarm een flinke eetlepel boter in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes aan.
- Bak de karbonades kort aan en leg ze op een ovenrooster in de oven met een bakplaat eronder.
- Plaats de bratometer in het vlees zonder het bot te raken.
- Stand: Hetelucht Plus 100°C, Kerntemperatuur 68°C.
- Roer het aanbaksel in de koekenpan los met de port.
- Voeg de kalfsjus en de gehakte majoraanblaadjes toe.
- Laat rustig trekken en inkoken tot de gewenste dikte.
- Schakel, zodra het vlees gaar is, de oventemperatuur terug naar Hetelucht Plus 55°C.
- Het vlees kan zo ongeveer 30 minuten warm gehouden worden.
Voor het groentegarnituur:
- Snijd de rode biet in dunne plakken en meng met de gesnipperde sjalot.
- Doe het bietenmengsel in een ovenschaal en zet bij het vlees in de oven.
- Verkruimel de geitenkaas en zet tot gebruik in de koelkast.
Voor het aardappelgarnituur:
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijkmatige blokjes van ongeveer 1 cm.
- Doe de blokjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
- Stand: Stomen 100°C, gedurende 6 minuten.
- Laat de aardappelblokjes afkoelen.
Serveren:
- Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes met de uienringen en de fijngehakte salie.
- Neem de bieten uit de oven, besprenkel met notenolie en breng op smaak met peper en zout.
- Leg een waaier van rode biet op de borden en strooi de geitenkaas er overheen.
- Leg de varkenskarbonade er tegenaan.
- Verdeel de aardappelblokjes op en om de karbonade en garneer met de majoraanjus.
Voedingswaarden
Calories: 602 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 43 g | Vet: 18 g