Varkenskarbonade met Rode Biet en Geitenkaas, Geserveerd met Majoraanjus

Varkenskarbonade met rode biet en geitenkaas, geserveerd met majoraanjus

Varkenskarbonade met Rode Biet en Geitenkaas, Geserveerd met Majoraanjus

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkenskarbonades
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 50 ml witte port
  • 200 ml rundvleesjus
  • 4 takjes majoraan gehakt
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout

Voor de groente:

  • 400 gram rode biet gekookt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • Notenolie
  • 200 gram verse geitenkaas
  • Peper
  • Zout

Voor het aardappelgarnituur:

  • 400 gram aardappels
  • 6 salieblaadjes fijngehakt
  • 1 ui in dunne ringen
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voor het vlees:

  • Verwarm een flinke eetlepel boter in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes aan.
  • Bak de karbonades kort aan en leg ze op een ovenrooster in de oven met een bakplaat eronder.
  • Plaats de bratometer in het vlees zonder het bot te raken.
  • Stand: Hetelucht Plus 100°C, Kerntemperatuur 68°C.
  • Roer het aanbaksel in de koekenpan los met de port.
  • Voeg de kalfsjus en de gehakte majoraanblaadjes toe.
  • Laat rustig trekken en inkoken tot de gewenste dikte.
  • Schakel, zodra het vlees gaar is, de oventemperatuur terug naar Hetelucht Plus 55°C.
  • Het vlees kan zo ongeveer 30 minuten warm gehouden worden.

Voor het groentegarnituur:

  • Snijd de rode biet in dunne plakken en meng met de gesnipperde sjalot.
  • Doe het bietenmengsel in een ovenschaal en zet bij het vlees in de oven.
  • Verkruimel de geitenkaas en zet tot gebruik in de koelkast.

Voor het aardappelgarnituur:

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijkmatige blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Doe de blokjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  • Stand: Stomen 100°C, gedurende 6 minuten.
  • Laat de aardappelblokjes afkoelen.

Serveren:

  • Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes met de uienringen en de fijngehakte salie.
  • Neem de bieten uit de oven, besprenkel met notenolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een waaier van rode biet op de borden en strooi de geitenkaas er overheen.
  • Leg de varkenskarbonade er tegenaan.
  • Verdeel de aardappelblokjes op en om de karbonade en garneer met de majoraanjus.

Voedingswaarden

Calories: 602 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 43 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees