Varkenskoteletten met sinaasappel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten
  • 5 sinaasappels
  • 25 gr boter
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel wijnazijn
  • 1 soeplepel poedersuiker
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de sinaasappels met een scherp mes en snijd ze daarna in reepjes.
  • Vang het daarbij vrijkomende sap op.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan.
  • Braad de koteletten hierin op gematigd vuur aan beide kanten 4-5 minuten en bestrooi ze dan met zout en peper.
  • Smelt de boter in een andere braadpan en bak de reepjes sinaasappel 3-4 minuten, zodat ze beginnen te karameliseren.
  • Leg de koteletten op 4 borden.
  • Blus de boter in de braadpan met het opgevangen sinaasappelsap en de wijnazijn.
  • Doe er de suiker bij en laat de saus korte tijd koken.
  • Dompel de koteletten voor het serveren in de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst België