Varkenslever in de Römertopf met Ui en Appel

Traditioneel stoofgerecht van varkenslever met appel, ui en kruiden uit de Römertopf – een rijke, hartige ovenschotel vol smaak, ideaal met aardappelen of salade als stevige maaltijd.

Varkenslever in de Römertopf met Ui en Appel

Varkenslever met ui, appel en kruiden, bereid in de Römertopf voor een heerlijke, stoofachtige maaltijd. Makkelijk en smaakvol!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • römertopf

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 800 g varkenslever
  • 1 ui
  • enkele plakjes ontbijtspek
  • knoflookpoeder
  • zout witte peper
  • tijm bonenkruid
  • 1 tomaat

Instructies

  • Zet de Römertopf 15 minuten in koud water, of langer als hij weinig wordt gebruikt.
  • Bekleed de pot met de plakjes spek.
  • Snijd de lever in vingerdikke plakken.
  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in schijfjes.
  • Pel de tomaat en snijd hem in plakjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Leg de uiringen onder in de Römertopf, leg de lever erop en verdeel daar de appelschijfjes en de plakken tomaat over.
  • Strooi er de smaakmakers en de fijngehakte peterselie over.
  • Schakel de oven in op 250°C en laat de lever ± 75 minuten stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de varkenslever met gekookte aardappelen of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot, past perfect bij de smaakvolle varkenslever.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden