Varkenslever in de Römertopf met Ui en Appel
Varkenslever met ui, appel en kruiden, bereid in de Römertopf voor een heerlijke, stoofachtige maaltijd. Makkelijk en smaakvol!
Equipment
- römertopf
Ingrediënten
- 1 appel
- 2 eetlepels peterselie
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 800 g varkenslever
- 1 ui
- enkele plakjes ontbijtspek
- knoflookpoeder
- zout witte peper
- tijm bonenkruid
- 1 tomaat
Instructies
- Zet de Römertopf 15 minuten in koud water, of langer als hij weinig wordt gebruikt.
- Bekleed de pot met de plakjes spek.
- Snijd de lever in vingerdikke plakken.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in schijfjes.
- Pel de tomaat en snijd hem in plakjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Leg de uiringen onder in de Römertopf, leg de lever erop en verdeel daar de appelschijfjes en de plakken tomaat over.
- Strooi er de smaakmakers en de fijngehakte peterselie over.
- Schakel de oven in op 250°C en laat de lever ± 75 minuten stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de varkenslever met gekookte aardappelen of een frisse salade voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot, past perfect bij de smaakvolle varkenslever.
Serveer de varkenslever met gekookte aardappelen of een frisse salade voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot, past perfect bij de smaakvolle varkenslever.