Varkensrollade met appel en Saison 1900
Ingrediënten
- 750 gr varkensrollade ongekruid
- 1 takje rozemarijn verse
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels roomboter
- 3 zoetzure appels
- 1 dl kippenbouillon of kalfsbouillon
- 3 dl Saison 1900
- 1 dl slagroom
- 1 eetlepel bieslook fijngehakte verse
- versgemalen peper
- zout naar smaak
Instructies
- Verhit een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter in een braadpan en braad de varkensrollade hierin om en om aan.
- Temper het vuur, doe er het takje rozemarijn, de helft van het bier en de bouillon bij en laat de rollade, onder af en toe keren, ruim 1 uur zacht stoven.
- Neem de rollade na de stooftijd uit de braadpan en houd hem warm.
- Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes en
- bak die om en om in een koekenpan met 2 eetlepels boter.
- Verwijder het takje rozemarijn.
- Laat het stoofvocht inkoken, roer de rest van het bier door het stoofvocht en verwarm het ± 5 minuten goed.
- Roer tenslotte de slagroom door het stoofvocht en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de rollade in plakken en verdeel die, samen met de saus, over de voorverwarmde borden.
- Garneer de plakken met fijngehakte bieslook en leg de warme blokjes appel eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er aardappelpuree en gestoofde groene kool of broccoli bij en drink er een goed gekoeld glas Saison 1900 van brouwerij Lefèbvre bij.