Varkensrollade met appel en Saison 1900

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr varkensrollade ongekruid
  • 1 takje rozemarijn verse
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels roomboter
  • 3 zoetzure appels
  • 1 dl kippenbouillon of kalfsbouillon
  • 3 dl Saison 1900
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel bieslook fijngehakte verse
  • versgemalen peper
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verhit een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter in een braadpan en braad de varkensrollade hierin om en om aan.
  • Temper het vuur, doe er het takje rozemarijn, de helft van het bier en de bouillon bij en laat de rollade, onder af en toe keren, ruim 1 uur zacht stoven.
  • Neem de rollade na de stooftijd uit de braadpan en houd hem warm.
  • Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes en
  • bak die om en om in een koekenpan met 2 eetlepels boter.
  • Verwijder het takje rozemarijn.
  • Laat het stoofvocht inkoken, roer de rest van het bier door het stoofvocht en verwarm het ± 5 minuten goed.
  • Roer tenslotte de slagroom door het stoofvocht en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rollade in plakken en verdeel die, samen met de saus, over de voorverwarmde borden.
  • Garneer de plakken met fijngehakte bieslook en leg de warme blokjes appel eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er aardappelpuree en gestoofde groene kool of broccoli bij en drink er een goed gekoeld glas Saison 1900 van brouwerij Lefèbvre bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België