Varkensrollade met Gestoofde Sjalotten en Mosterdsaus
Equipment
- hoge pan
- Warmhoudplaatje
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 3 eierdooiers
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels mosterd
- 2 varkensfiletrollades à 500 g
- 500 g sjalotten
- 12 blaadjes salie van plantje of uit zakje verse Italiaanse kruidenmix
- 50 g boter
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- In een hoge pan de slagroom met de vleesfond in ongeveer 30 minuten tot de helft inkoken.
- Schenk een scheutje roomsaus in een kom en laat dit even afkoelen.
- Roer de eierdooiers, maïzena en 2 eetlepels mosterd door het afgekoelde scheutje roomsaus.
- Voeg dit mengsel toe aan de roomsaus in de pan en verwarm zachtjes onder voortdurend roeren tot de saus begint te binden.
- Haal de pan direct van het vuur wanneer de saus de juiste dikte heeft (de saus 'hangt' aan de bolle kant van een lepel en een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
- Laat de saus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Laat de rollades op kamertemperatuur komen.
- Pel en snijd de sjalotten in vier parten.
- Snijd de salie fijn.
- Dep de rollades droog en bestrooi ze met zout en peper.
- Smelt de boter in een braadpan en braad de rollades rondom aan.
- Voeg de sjalotten toe en bak ze 2 minuten op hoog vuur mee.
- Voeg de fijngesneden salie toe, draai het vuur laag en laat de rollades met het deksel schuin op de pan in 30-40 minuten gaar braden.
- Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
- Laat het 5 minuten rusten.
- Warm de mosterdsaus voorzichtig op het warmhoudplaatje op en breng op smaak met mosterd, zout en peper.
- Snijd de rollades in plakken en leg ze op een schaal.
- Leg de sjalotten eromheen.
- Serveer de rollades aan tafel en schenk de warme mosterdsaus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Varkensrollade met Gestoofde Sjalotten en Mosterdsaus gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een kruidige witte wijn zoals een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 747 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 44 g | Vet: 54 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g