Varkensschnitzel met rösti
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- 2 varkensschnitzels
- 2 eetlepels boter
- 300 gr rösti
- 2 eetlepels tapenade van gedroogde tomaatjes
Instructies
- In ruime pan water met zout aan de kook brengen.
- Sperziebonen schoonmaken, in ca. 5 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Intussen varkensschnitzels in lengte halveren en in reepjes snijden.
- In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
- Van rösti 4 koekjes vormen en volgens gebruiksaanwijzing aan beide zijden goudbruin bakken.
- In wok rest van boter verhitten.
- Schnitzelreepjes ca. 5 minuten roerbakken.
- Sperziebonen en tomatentapenade aan vlees toevoegen, nog 1-2 minuten meebakken.
- Boontjes-vleesmengsel op bord leggen, rösti ernaast scheppen.