Varkensvlees met appel

Varkensvlees met appel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensvlees in blokjes
  • peper zout
  • marjolein
  • 10 sjalotjes
  • ½ bakje champignons
  • 2 appels
  • een klein klontje boter

Voor de saus:

  • 1 dl appelsap
  • 1 eetlepel rode saus bijvoorbeeld ketchup
  • 3 eetlepels halvanaise of yogonaise
  • peper

Instructies

  • Bak het vlees in ± 5 minuten gaar en bruin en kruid het met peper, zout en marjolein.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in partjes van ± 1 cm dik.
  • Fruit, als het vlees gaar is, de ui en de champignons mee en fruit als laatste de appelpartjes mee, maar vooral niet te lang.
  • Haal dan alles uit de pan.
  • Roer een saus van het appelsap, de rode saus, de halvanaise en peper.
  • Zet het vuur onder de pan laag en laat de saus voorzichtig warm worden, maar laat niet koken, want dan schift het.
  • Voeg dan het vlees en de groenten weer toe en maak het gerecht af met wat peper.
  • Lekker met aardappelpuree en rode kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees