Varkensworstkroketten met marjolein en andijvie
Ingrediënten
Instructies
- Meng het gehakt met de versneden marjolein, het ei en de verkruimelde biscuit.
- Maak van deze massa kroketten van 5-6 cm, wentel deze in het braadmeel en bak ze in een klontje boter zachtjes bruin.
- Houd ze warm.
- Maak de andijvie proper, kook deze in licht gezouten water gaar en laat uitlekken.
- Kook de aardappelen samen met de versneden wortel gaar.
- Maak er puree van, meng die met de warme room en kruid met peper en zout. Vorm van de gekookte andijvie 4 pakketjes, kruid met foelie en peper en zet ze in een zeef, boven een bodempje kokend water ,2 cm, of in de microgolf.
- Ontvet het braadvocht van het vlees en leng aan met een koffielepel mosterd en 2dl water.
- Laat het zachtjes inkoken en smaak af.
- Schik op elk bord een andijviepakketje met wortelstamppot en enkele worstkroketjes, omringd met wat saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is lekker met een glas witbier.