Varkensworstkroketten met marjolein en andijvie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gr gemengd gehakt
  • verse marjolein
  • 2 biscuits
  • 1 ei
  • 100 gr braadmeel speciaal voor het paneren van
  • vlees
  • 1 krop andijvie
  • 1 wortel
  • 4 grote aardappelen
  • een klontje boter
  • 1 dl room
  • foelie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng het gehakt met de versneden marjolein, het ei en de verkruimelde biscuit.
  • Maak van deze massa kroketten van 5-6 cm, wentel deze in het braadmeel en bak ze in een klontje boter zachtjes bruin.
  • Houd ze warm.
  • Maak de andijvie proper, kook deze in licht gezouten water gaar en laat uitlekken.
  • Kook de aardappelen samen met de versneden wortel gaar.
  • Maak er puree van, meng die met de warme room en kruid met peper en zout. Vorm van de gekookte andijvie 4 pakketjes, kruid met foelie en peper en zet ze in een zeef, boven een bodempje kokend water ,2 cm, of in de microgolf.
  • Ontvet het braadvocht van het vlees en leng aan met een koffielepel mosterd en 2dl water.
  • Laat het zachtjes inkoken en smaak af.
  • Schik op elk bord een andijviepakketje met wortelstamppot en enkele worstkroketjes, omringd met wat saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is lekker met een glas witbier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België