Vegetarische chili sin carne met bonen en paprika
Deze snelle en smaakvolle chili sin carne zit boordevol bonen, paprika en tomaten. Een heerlijke vegetarische twist op de klassieke chili, perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 paprika in blokjes (2 cm)
- 1 blik kidneybonen 360 gram, afgespoeld en uitgelekt
- 1 pot bruine bonen 360 gram, afgespoeld en uitgelekt
- 2 tomaten 400 gram, in blokjes
- 1 zakje chili maaltijdmix 64 gram
- 125 milliliter crème fraîche
- 150 gram belegen kaas geraspt
Instructies
- Snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
- Spoel de kidneybonen en bruine bonen af in een zeef en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de paprika 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes en de chilimix toe en laat 8 minuten zachtjes koken.
- Voeg de bonen de laatste 3 minuten toe en verwarm goed door.
- Verdeel de chili over 4 borden.
- Serveer met een lepel crème fraîche en bestrooi met geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de chili sin carne met tortillachips of rijst voor een extra vullende maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een licht gekoelde Beaujolais past goed bij deze kruidige chili sin carne.
Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g