Vegetarische snijbiet-börek uit de oven

Vegetarische snijbiet-börek uit de oven

Een verrassend vegetarisch ovengerecht met snijbiet, kwark en vegetarische ham, afgedekt met knapperige loempiavellen en op smaak gebracht met kerrie.
Porties: 3
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g vegetarische ham AH
  • 10-12 loempiavellen of 2-3 Börekblätter
  • 150 g magere kwark
  • l melk
  • 400 g snijbietblad of spinazie
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij de snijbiet of spinazie fijn.
  • Meng de groente met de magere kwark in een kom.
  • Snij de vegetarische ham in stukjes en roer door het groentemengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenvaste schaal licht in.
  • Vul de schaal met afwisselend een laag loempiavel en een laag van het groentemengsel.
  • Herhaal tot alles op is, eindig met een loempiavel.
  • Bestrijk de bovenste laag met melk en bestrooi met kerriepoeder.
  • Bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C (180 °C hetelucht) tot de bovenkant bruin is en de vulling bubbelt.
  • Serveer warm met een tomaten- of groentesalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade met ui en peterselie voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij de lichte groentesmaken.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 13 g | Vet: 9 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch