Vegetarische wontons
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak filobladerdeeg diepvries
- 100 g winterwortel
- 1 rode peper
- 15 g koriander verse
- 3 bosuitjes
- 200 g tofu roerbak pittig gekruid
- 5 dl arachideolie
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien en afdekken met vochtige theedoek.
- Wortel schillen en grof raspen.
- Peper schoonmaken en fijnhakken.
- Koriander fijnhakken.
- Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne reepjes van 3 cm snijden.
- Blokjes tofu grof hakken.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten en rode peper, bosui, wortel en tofu ca. 3 minuten roerbakken. Koriander erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Laten afkoelen.
- Filodeeg met vochtige theedoek afdekken.
- Elke plak filodeeg een voor een in 3 lange stroken snijden en stroken met water bestrijken.
- Op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling scheppen.
- Punt van deeg schuin erover vouwen, zodat driehoekje ontstaat.
- Driehoekje zigzag naar boven opvouwen, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg.
- Op zelfde manier andere wontons maken.
- Vergiet bekleden met keukenpapier.
- In wok rest van olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
- Wontons met ca. 6-7 tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin bakken.
- Met schuimspaan in vergiet scheppen en laten uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Op schaal leggen en serveren met chilisaus of sesamdip.