Vegetarische wontons

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak filobladerdeeg diepvries
  • 100 g winterwortel
  • 1 rode peper
  • 15 g koriander verse
  • 3 bosuitjes
  • 200 g tofu roerbak pittig gekruid
  • 5 dl arachideolie
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien en afdekken met vochtige theedoek.
  • Wortel schillen en grof raspen.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Koriander fijnhakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne reepjes van 3 cm snijden.
  • Blokjes tofu grof hakken.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en rode peper, bosui, wortel en tofu ca. 3 minuten roerbakken. Koriander erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Filodeeg met vochtige theedoek afdekken.
  • Elke plak filodeeg een voor een in 3 lange stroken snijden en stroken met water bestrijken.
  • Op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling scheppen.
  • Punt van deeg schuin erover vouwen, zodat driehoekje ontstaat.
  • Driehoekje zigzag naar boven opvouwen, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg.
  • Op zelfde manier andere wontons maken.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • In wok rest van olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
  • Wontons met ca. 6-7 tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin bakken.
  • Met schuimspaan in vergiet scheppen en laten uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Op schaal leggen en serveren met chilisaus of sesamdip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch