Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 g groene aspergepunten
- Zout
- 150 g kipgrillworst
- 2 nectarines
- 50 g amandelen
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 2 theelepels Zaanse mosterd
- 6 eetlepels walnotenolie
- Versgemalen peper
- 150 g veldsla met bietjes
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kook de aspergepunten in een pan met ruim water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Spoel de aspergepunten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de kipgrillworst in blokjes en spreid uit op een bakplaat.
- Plaats de bakplaat ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster de worst in circa 5 minuten knapperig bruin, regelmatig omscheppen.
- Was de nectarines en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
- Hak de amandelen grof.
- Klop in een slaschaal de azijn met de mosterd, walnotenolie, zout en peper tot een dressing.
- Schep de veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine door de dressing.
- Strooi de blokjes worst en de gehakte amandelen over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een vegetarische variant kunnen blokjes rookkaas in plaats van kipgrillworst gebruikt worden. Dit behoudt de rokerige smaak die goed contrasteert met het friszoete van de bietjes en nectarines.
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g