Venkelsalade met Walnoot Vinaigrette
Ingrediënten
- 4 venkelknollen
- 150 ml witte wijn
- 50 ml droge vermout
- 100 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- 6 peperkorrels
- 50 g walnoten
- 1 ei
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels notenolie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- Snufje zout
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel venkelkruid gehakt
Instructies
- Reinig de venkelknollen en snijd het fijne venkelkruid eraf.
- Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen.
- Snijd de knol in partjes en leg ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
- Meng de witte wijn, vermout en groentebouillon.
- Voeg dit mengsel toe aan de venkel.
- Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe en stoom de venkel.
- Stoomoven instellingen: 100°C gedurende 12-15 minuten of 120°C gedurende 6-8 minuten.
- Rooster de walnoten in een droge pan op het fornuis.
- Hak de walnoten grof en kook het ei hard.
- Hak ook het ei in stukjes.
- Maak een vinaigrette van de azijn, notenolie, olijfolie, mosterd, zout, peterselie en gehakt venkelkruid.
- Verdeel de vinaigrette over de gestoomde venkel.
- Strooi de geroosterde walnoten en de stukjes ei erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht warm.
Op warme dagen is het gerecht ook koud heerlijk.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerechtVoedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g