Verfijnde Bessengelei Mousse

Verfijnde Bessengelei Mousse

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 200 ml bessensap
  • 4 lange vingers
  • 200 g suiker of vervang door een suikervrij alternatief

Instructies

  • Doe de eiwitten, bessensap en suiker in een grote vetvrije kom.
  • Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten stijf zijn geslagen.
  • Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt.
  • Verdeel de Verfijnde Bessengelei Mousse over vier glazen en serveer er de lange vingers bij.
  • Strooi wat sinaasappelrasp over de mousse en serveer met rood fruit naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Verfijnde Bessengelei Mousse past perfect bij een licht bruisende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete en fruitige tonen van de wijn vullen de bessensmaak van de mousse aan, terwijl de lichte bubbel het gehemelte verfrist.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Sugar: 43 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch