Verfijnde Bessengelei Mousse
Equipment
- Vetvrije kom
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 200 ml bessensap
- 4 lange vingers
- 200 g suiker of vervang door een suikervrij alternatief
Instructies
- Doe de eiwitten, bessensap en suiker in een grote vetvrije kom.
- Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten stijf zijn geslagen.
- Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt.
- Verdeel de Verfijnde Bessengelei Mousse over vier glazen en serveer er de lange vingers bij.
- Strooi wat sinaasappelrasp over de mousse en serveer met rood fruit naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Verfijnde Bessengelei Mousse past perfect bij een licht bruisende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete en fruitige tonen van de wijn vullen de bessensmaak van de mousse aan, terwijl de lichte bubbel het gehemelte verfrist.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Sugar: 43 g