Crêpes Suzette van Ben J. Kuyper
Crêpes Suzette
Ingrediënten
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 4 deciliter melk
- Boter voor het bakken
Voor de Sinaasappel-Curaçao Saus:
- 25 g suiker
- 75 g boter
- 50 cc sinaasappelsap
- 50 cc Curaçao likeur
- Flinters sinaasappelschil
Voor het Flamberen:
- Poedersuiker
- Ruim cognac
Instructies
- Maak een glad beslag van gezeefde bloem, suiker, zout, eieren en melk in een beslagkom.
- Bak flensjes op de gebruikelijke manier en doordrenk ze met een suikerstroopje: smelt suiker en boter samen, voeg sinaasappelsap en flinters sinaasappelschil toe.
- Voeg vervolgens Curaçaolikeur toe en laat het geheel op zacht vuur indikken.
- Na het doordrenken, besprenkel de flensjes met suiker en daarna royaal met cognac.
- Flambeer de flensjes voor een spectaculaire presentatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Experimenteer met verschillende likeuren zoals Bénédictine, Kirsch, enzovoort.
Varieer de flambage met bijvoorbeeld rum of arak voor een unieke smaakbeleving.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Sugar: 20 g