Verfijnde Linzensalade met Gegratineerde Geitenkaas

Verfijnde Linzensalade met Gegratineerde Geitenkaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel rode-wijnazijn
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 30 g verse peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 schaaltjes Bettine larde geitenkaasjes omwikkeld met spek
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
  • 250 g romaatjes gehalveerd
  • 100 g krulslamelange
  • 1 rode ui in ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Klop in een kom de dressing van olijfolie, rode-wijnazijn, mosterd, de helft van de fijngesneden peterselie, zout en peper naar smaak.
  • Plet het teentje knoflook met een mes en leg het ongepeld in de dressing zodat de smaak kan intrekken.
  • Verwijder de folie van de geitenkaasjes en zet de schaaltjes in de oven.
  • Verwarm de geitenkaasjes 7-8 minuten.
  • Meng intussen in een schaal de linzen met de dressing en de gehalveerde romaatjes.
  • Verdeel de krulslamelange, uiringen en linzensalade over vier borden.
  • Verwijder de knoflook uit de salade.
  • Neem de gegratineerde geitenkaasjes uit de oven en leg ze op de sla.
  • Strooi er nog wat verse peterselie overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Deze salade kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bijvoorbeeld bij gestoofde karbonades.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, past goed bij deze salade. De wijn zal de romige geitenkaas en de aardse linzen mooi aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Kaas / Lunch / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij / Zout arm