Verfijnde Mini-Croissants met Chocolade en Frambozen
Deze verfijnde mini-croissants met chocoladepasta, frambozenjam en verse munt zijn een ware traktatie. Perfect voor een feestelijk ontbijt of een zoet tussendoortje!
Equipment
- mes
Ingrediƫnten
- 12 mini-croissants
- 1 banaan in plakjes gesneden
- 125 g frambozen
- 3-4 eetlepels chocoladepasta
- 3-4 eetlepels frambozenjam
- 3 plakjes kokosbrood in reepjes gesneden
- 3 blaadjes verse munt fijngehakt
Instructies
- Snijd de mini-croissants overlangs doormidden.
- Bestrijk de onderkanten van 6 croissants royaal met chocoladepasta en leg de plakjes banaan er dakpansgewijs op.
- Bestrijk de onderkanten van de andere 6 croissants met frambozenjam en verdeel het kokosbrood erover.
- Verdeel een paar frambozen over alle croissants en strooi de fijngesneden munt erover.
- Dek de croissants af met de bovenkanten en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een feestelijke schaal met een extra takje verse munt ter decoratie. Perfect voor brunches of high tea!
Wijnadvies:
Deze zoete mini-croissants combineren uitstekend met een lichte en fruitige mousserende wijn, zoals een Moscato d'Asti. De sprankelende zoetheid en fruitige tonen passen perfect bij de smaken van chocolade, jam en vers fruit.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g