Verfrissende Biefstuksalade met Mango en Paprika
Een frisse en smaakvolle biefstuksalade met mango, paprika en een frisse dressing, perfect voor een lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 100 g veldsla
- 2 biefstukken van 100 g elk
- 15 g koriander
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 limoen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 gele paprika
- 2 mango's
Instructies
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie, grill ze 4 minuten per kant.
- Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze in repen.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het uit.
- Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
- Meng met de rest van de olijfolie tot een dressing.
- Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat 1½ uur intrekken.
- Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng de mango, veldsla en koriander.
- Verdeel de salade over borden en schep de biefstukreepjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers gebakken ciabatta of een lichte rijstsalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 27 g | Vet: 24 g | Zout: 18 g | Sugar: 590 g