Verfrissende Biefstuksalade met Mango en Paprika

Biefstuksalade met mango en paprika, met gegrilde biefstukreepjes, blokjes mango, gele paprika, veldsla en koriander, geserveerd op een kleurrijk bord, omringd door verse limoenen, mango's en koriander.

Verfrissende Biefstuksalade met Mango en Paprika

Een frisse en smaakvolle biefstuksalade met mango, paprika en een frisse dressing, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 2 biefstukken van 100 g elk
  • 15 g koriander
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 2 mango's

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie, grill ze 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze in repen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het uit.
  • Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Meng met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat 1½ uur intrekken.
  • Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de mango, veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over borden en schep de biefstukreepjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers gebakken ciabatta of een lichte rijstsalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 27 g | Vet: 24 g | Zout: 18 g | Sugar: 590 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Rundvlees / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden