Verfrissende Bulghursalade
Geniet van deze heerlijke en verfrissende bulghursalade, een authentiek recept uit de Noord-Afrikaanse keuken!
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 handvol peterselie fijngehakt
- 300 g grove bulghur
- 1 aubergine in blokjes
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels munt fijngehakt
- 2 tomaten in blokjes
- 1 bosje lente-ui in dunne ringen
- Zout en peper naar smaak
- 100 g rozijnen
Instructies
- Doe de bulghur in een pan met een dikke bodem.
- Giet er zoveel kokend water overheen dat de bulghur 2 ½ centimeter onder water staat.
- Breng aan de kook, dek af en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de bulghur gaar is.
- Laat vervolgens 1 uur afkoelen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de afgekoelde bulghur in een grote kom met de gebakken aubergine, overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte munt, tomatenblokjes, lente-ui, zout, peper en rozijnen.
- Serveer de bulghursalade als bijgerecht of als verfrissende salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze verfrissende bulghursalade.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g