Aardappelsalade met gerookte makreel

Verfrissende Bulghursalade

Geniet van deze heerlijke en verfrissende bulghursalade, een authentiek recept uit de Noord-Afrikaanse keuken!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
afkoelen bulghur 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol peterselie fijngehakt
  • 300 g grove bulghur
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt fijngehakt
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 bosje lente-ui in dunne ringen
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g rozijnen

Instructies

  • Doe de bulghur in een pan met een dikke bodem.
  • Giet er zoveel kokend water overheen dat de bulghur 2 ½ centimeter onder water staat.
  • Breng aan de kook, dek af en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de bulghur gaar is.
  • Laat vervolgens 1 uur afkoelen.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de afgekoelde bulghur in een grote kom met de gebakken aubergine, overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte munt, tomatenblokjes, lente-ui, zout, peper en rozijnen.
  • Serveer de bulghursalade als bijgerecht of als verfrissende salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze verfrissende bulghursalade.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Suikervrij / Vegetarisch