Verfrissende Citroen Pannenkoekjes
Ingrediënten
- 400 g pannenkoekenmix glutenvrij indien nodig
- 2 eieren
- 800 ml melk plantaardige melk indien nodig
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 25 g roomboter of margarine
Instructies
- Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, waarbij je de eieren en melk toevoegt.
- Roer het sap en de geraspte schil van een halve citroen door het beslag.
- Smelt de roomboter of margarine in de magnetron en kwast een kleine antiaanbakpan ermee in.
- Zet de pan op middelhoog vuur.
- Gebruik telkens een halve soeplepel beslag om één pannenkoekje te bakken.
- Om de baktijd te verkorten, kun je twee pannen tegelijk gebruiken.
- Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Serveer de citroen pannenkoekjes warm met eventueel vanillesuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende citroen pannenkoekjes passen goed bij een lichte mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti. Hun frisheid en lichte zoetheid zullen perfect samengaan met de citrustonen van de pannenkoekjes.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 10 g