Verfrissende Erwtensoep
Een eigentijdse benadering van de Nederlandse klassieker: erwtensoep. Deze lichte, voedzame variant brengt de traditionele smaken naar een hoger niveau. Geniet van de vernieuwde erwtensoep met mals vlees en knapperige groenten.
Equipment
- soeppan
- soepkommen
Ingrediënten
- 400 gram spliterwten
- 400 gram mager varkensvlees of kalfsvlees met bot
- 2 stevige preien
- 500 gram knolselderij
- ½ bosje bladselderij
- 1 verkruimeld laurierblaadje
- 4 runderbouillonblokjes
- Ruime hoeveelheid zwarte peper
- 2 liter water
Instructies
- Spoel de spliterwten grondig af onder de kraan in een vergiet.
- Doe ze in een soeppan en voeg het in kleine blokjes gesneden vlees (en evt. het bot) toe.
- Verkruimel de bouillonblokjes erin en voeg het verkruimelde laurierblaadje en 2 liter water toe.
- Dek de pan af, breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
- Schil, was en snijd de preien in plakjes.
- Snijd de knolselderij in plakken, schil ze, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
- Hak de bladselderij fijn.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de soep in de pan, samen met 3/4 van de gehakte bladselderij.
- Laat zachtjes koken totdat alles gaar is.
- Snijd de runderrookworst in dunne plakjes en verwarm ze mee in de soep.
- Maak de soep af met de rest van de gehakte bladselderij en zwarte peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer in mooie soepkommen en serveer met stokbrood of Marokkaans brood.
Geniet van deze verfrissende erwtensoep, een smaakvolle update van het traditionele recept!
Geniet van deze verfrissende erwtensoep, een smaakvolle update van het traditionele recept!
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Sugar: 5 g