Verfrissende Frambozensmoothie met Citroensorbetijs
Ingrediënten
- ½ citroen
- 500 ml ijskoude frisse fruitdrank appel/framboos pak van 1 liter
- 300 gram bevroren frambozen
- 4 bollen citroensorbetijs diepvries, bak van 500 ml
Instructies
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
- Pers de citroen uit.
- Schenk de fruitdrank in een blender en voeg citroenrasp, citroensap en bevroren frambozen toe.
- Hou vier frambozen achter voor garnering.
- Pureer de ingrediënten tot een dikke smoothie.
- Schenk de smoothie in vier wijde glazen en schep in elk glas een bolletje citroensorbetijs.
- Leg een framboos op elk bolletje ijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende frambozensmoothie met citroensorbetijs gaat goed samen met een lichte en mousserende wijn zoals Prosecco. De sprankelende bubbels van de wijn vormen een feestelijke aanvulling op de fruitige tonen van de smoothie.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g