Verfrissende Grapefruit Granité

Grapefruit granité

Verfrissende Grapefruit Granité

Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
invriestijd 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 deciliter Cava
  • 2 deciliter grapefruitsap
  • 2 deciliter suikersiroop verhouding 1 op 1 door koken en af laten koelen
  • 2 deciliter citroensap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten samen in een kom.
  • Giet het mengsel in een platte bak en plaats het in de vriezer.
  • Roer af en toe met een vork of garde door het mengsel in de bak.
  • Hierdoor ontstaan grove kristallen/schilfers.
  • Laat de granité minstens 4 uur bevriezen, of tot het volledig bevroren is.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze grapefruit granité is heerlijk als verfrissend dessert op een warme dag, of als lichte afsluiter na een feestelijke maaltijd.
  • U kunt de granité minder zoet maken door minder suikersiroop toe te voegen, en eventueel experimenteren met toevoeging van kruiden zoals munt of basilicum voor extra smaakdimensies.
  • Serveer de granité in kleine glaasjes als verfrissend tussendoortje, of schep het over Griekse yoghurt of kwark en garneer met gehakte pistachenoten en een drizzle honing voor een elegante presentatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst