Verfrissende Koffiegranita met Romige Slagroom

Verfrissende Koffiegranita met Romige Slagroom

Voorbereidingstijd 10 minuten
vriezen 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lage diepvriesdoos
  • vork
  • glaasjes

Ingrediënten

  • 3 eetlepels suiker
  • Mespunt kaneelpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 250 ml sterke espressokoffie
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Los de suiker, kaneel en de helft van de cacao op in de nog hete koffie.
  • Laat het mengsel daarna afkoelen.
  • Giet de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos en zet het in de vriezer.
  • Laat het 3 uur bevriezen tot er ijskristallen vormen.
  • Roer de aangevroren koffie los met een vork.
  • Zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om.
  • Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is.
  • Neem de granita 5 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Schep om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom in twee glaasjes.
  • Bestrooi met de rest van de cacao.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaartip:

De koffiegranita kan enkele dagen in de vriezer bewaard worden. Haal het een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en schep het dan om met een vork.

Wijnadvies:

Geniet van deze verfrissende koffiegranita met een glas whisky voor een perfecte combinatie van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Vegetarisch