Verfrissende Meloengranita met Zoete Witte Wijn

Verfrissende Meloengranita met Zoete Witte Wijn

Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
bevriezen 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer
  • Diepvriesdoos

Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 500 g vruchtvlees van meloen
  • 250 ml zoete witte wijn
  • Sap van ½ citroen
  • 150 ml water

Instructies

  • Breng 150 ml water met de witte basterdsuiker aan de kook en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Laat de suikersiroop afkoelen.
  • Halveer de meloen en verwijder de pitten.
  • Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het in een keukenmachine of met een staafmixer samen met de suikersiroop en zoete witte wijn.
  • Voeg naar smaak citroensap toe aan het mengsel.
  • Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en laat het onafgedekt in de diepvries in circa 5 uur bevriezen.
  • Maak het ijsmengsel elke 30 minuten los met een vork, zodat er een grove structuur ontstaat.
  • Schep de meloengranita in mooie glazen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de meloengranita eventueel met een takje munt of een schijfje citroen voor een extra verfrissende touch.

Wijnadvies:

Serveer deze verfrissende meloengranita met een glas gekoelde zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti, om de zoete en fruitige smaken perfect aan te vullen.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 2 g | Sugar: 36 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm