Verfrissende Meloengranita met Zoete Witte Wijn
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- Diepvriesdoos
Ingrediënten
- 150 g witte basterdsuiker
- 500 g vruchtvlees van meloen
- 250 ml zoete witte wijn
- Sap van ½ citroen
- 150 ml water
Instructies
- Breng 150 ml water met de witte basterdsuiker aan de kook en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
- Laat de suikersiroop afkoelen.
- Halveer de meloen en verwijder de pitten.
- Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het in een keukenmachine of met een staafmixer samen met de suikersiroop en zoete witte wijn.
- Voeg naar smaak citroensap toe aan het mengsel.
- Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en laat het onafgedekt in de diepvries in circa 5 uur bevriezen.
- Maak het ijsmengsel elke 30 minuten los met een vork, zodat er een grove structuur ontstaat.
- Schep de meloengranita in mooie glazen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de meloengranita eventueel met een takje munt of een schijfje citroen voor een extra verfrissende touch.Wijnadvies:
Serveer deze verfrissende meloengranita met een glas gekoelde zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti, om de zoete en fruitige smaken perfect aan te vullen.Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 2 g | Sugar: 36 g