Snelle zalmsalade op kruiden ciabatta

Verfrissende Zalmsalade op Kruidige Ciabatta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g zalm
  • 150 g kwark
  • 1 limoen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 kruiden ciabatta
  • 2 stuks little gem sla
  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • Dille om te garneren

Instructies

  • Instructies:
  • Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en stoom op 75°C gedurende 8 minuten.
  • Laat de zalm afkoelen en meng in een kom met kwark tot een smeuïge salade.
  • Breng de zalmsalade op smaak met limoenrasp, peper en zout.
  • Bewaar tot serveren in de koelkast.
  • Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Spoel af onder koud water.
  • Snijd mooie plakken van de kruiden ciabatta en maak de little gem sla aan met olijfolie, peper en zout.
  • Leg op de ciabatta plakken wat little gem sla, verdeel hierover de zalmsalade en garneer met rode ui en een takje dille

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Salade
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm