Verloren peren

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 4 peren
  • ¼ liter water
  • 50 gr suiker
  • 125 gr suiker
  • 1 pot krieken
  • 30 gr maïszetmeel
  • 80 gr suiker
  • poedersuiker

Voor de vanilleroom:

  • 1 liter melk
  • 100 gr vanillebloem of 80 gr maïszetmeel
  • 6 eigelen
  • vanillesuiker

Instructies

  • Schil de peren, snijd ze in fijne schijfjes en kook ze in suikerwater gaar.
  • Laat de krieken uitlekken en bind het vocht al kokend met opgelost maszetmeel.
  • Breng voor de vanilleroom ¾ liter melk aan de kook.
  • Los de vanillebloem met de vanillesuiker suiker in ¼ liter melk op.
  • Voeg dit bij de kokende melk, roer goed en laat doorkoken.
  • Roer regelmatig met een houten lepel.
  • Leg de vanilleroom, de uitgelekte peren en de uitgelekte krieken in lagen in een vuurvaste schotel; eindig met een laagje vanilleroom en bestrooi met poedersuiker.
  • Laat de peren onder de grill eventjes korsten en vervolgens afkoelen.
  • Bestrooi voor het opdienen nogmaals met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België