Versierpuddinkjes

Versierpuddinkjes

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g penne pasta
  • 2 portobello champignons
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • versgemalen citroenpeper molentje
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 125 ml slagroom
  • 1 zak rucolasla 75 g
  • 50 g pittige kaas bijv. grana pandano, in flinters

Instructies

  • Penne beetgaar koken.
  • Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olie verhitten.
  • Plakjes knoflook 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en citroenpeper.
  • Op bord scheppen.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen.
  • Pasta terugdoen in pan.
  • Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen.
  • Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen.
  • Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht