Vervierse taart
Ingrediënten
- 350 gr bloem
- 100 gr boter
- 3 eieren
- 3 gr zout
- 35 gr gist opgelost in 75 gr water
- 100 gr boter
- 170 gr parelsuiker
- 170 gr rozijnen
- 35 gr amandelen gepelde gehakte
- 50 gr amandelschilfers
- afdekgelei of ingekookt dun van abrikozenconfituur
- witte glaceerfondant
Instructies
- Maak een voordeeg met de bloem, 100 gr boter, de eieren, het zout en de gist.
- Kneed dit tot een soepel en glad deeg en laat daarna 10-15 minuten rusten.
- Meng intussen al wrijvend de 100 gr boter met de parelsuiker en kneed dit door het deeg.
- Meng er tenslotte kort de amandelen en de rozijnen door.
- Laat 15 minuten rusten en verdeel het deeg in 2 stukken van 500 gr.
- Smeer 2 taartvormen van 21 cm diameter in met boter en bestrooi met de amandelschilfers.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats de deegstukken in de taartvormen en druk goed aan, ze moeten de hele vorm bedekken.
- Dek af met een handdoek en laat 30-45 minuten rijzen.
- Bak de taarten 20 minuten af op een bakblik in de voorverwarmde oven.
- Haal de taarten uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
- Draai de taarten om, bestrijk ze met een borsteltje met afdekgelei en glaceer ze lichtjes met een borsteltje met witte fondant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Witte glaceerfondant is vloeibare witte suiker, of glazuur.
U vindt het in de speciaalzaak voor bakkerijbenodigdheden.
Witte glaceerfondant is vloeibare witte suiker, of glazuur.
U vindt het in de speciaalzaak voor bakkerijbenodigdheden.