Vervierse taart

Vervierse taart

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 3 eieren
  • 3 gr zout
  • 35 gr gist opgelost in 75 gr water
  • 100 gr boter
  • 170 gr parelsuiker
  • 170 gr rozijnen
  • 35 gr amandelen gepelde gehakte
  • 50 gr amandelschilfers
  • afdekgelei of ingekookt dun van abrikozenconfituur
  • witte glaceerfondant

Instructies

  • Maak een voordeeg met de bloem, 100 gr boter, de eieren, het zout en de gist.
  • Kneed dit tot een soepel en glad deeg en laat daarna 10-15 minuten rusten.
  • Meng intussen al wrijvend de 100 gr boter met de parelsuiker en kneed dit door het deeg.
  • Meng er tenslotte kort de amandelen en de rozijnen door.
  • Laat 15 minuten rusten en verdeel het deeg in 2 stukken van 500 gr.
  • Smeer 2 taartvormen van 21 cm diameter in met boter en bestrooi met de amandelschilfers.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Plaats de deegstukken in de taartvormen en druk goed aan, ze moeten de hele vorm bedekken.
  • Dek af met een handdoek en laat 30-45 minuten rijzen.
  • Bak de taarten 20 minuten af op een bakblik in de voorverwarmde oven.
  • Haal de taarten uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Draai de taarten om, bestrijk ze met een borsteltje met afdekgelei en glaceer ze lichtjes met een borsteltje met witte fondant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Witte glaceerfondant is vloeibare witte suiker, of glazuur.
U vindt het in de speciaalzaak voor bakkerijbenodigdheden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst België