Vier vierde cake met de Nordic ware bakvorm

Vier vierde cake met de Nordic ware bakvorm

Vier vierde cake met de Nordic ware bakvorm

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

Ingrediënten:

  • 5 eieren, deze weeg je samen zonder eierschaal. Nu je weet wat ze wegen kun je de rest van de ingrediënten er op aanpassen.
  • Bijvoorbeeld: je hebt 268 gr aan eieren, dan neem je ook 268 gr boter, suiker en patisserie bloem. Daar voeg je dan nog 10 gr bakpoeder aan toe. Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt dan heb je geen bakpoeder nodig. Je kunt ook een smaakje toevoegen aan de cake door middel van wat extract naar keuze toe te voegen.
  • Verder heb je nog een bakvorm nodig, een restje gesmolten boter en wat bloem om de vorm te bebloemen.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Neem de boter + 10 gr extra en smelt deze voor een groot gedeelte op het vuur of even in de microgolf.
  • Er mogen gerust nog grotere stukken boter in zitten.
  • Het is de bedoeling dat je een bodempje gesmolten boter overhoud waarmee je de vorm in smeert.
  • Bebloem deze ook meteen.
  • De overtollige bloem klop je weer voorzichtig uit je vorm.
  • De rest van de boter doe je samen met de suiker in de kom van de Maxima en laat deze lekker mixen tot je een mooie witte en luchtige crème hebt.
  • Voeg 1 ei toe en mix verder tot het ei is opgenomen.
  • Ga zo door met de eitjes toe te voegen tot ze op zijn.
  • Hoe langer je mixt, hoe luchtiger je cake !
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en nu mag je enkel nog maar kort door mixen. Haal je kom van de machine en ga er nog even met de spatel door.
  • Verdeel het beslag in je bakvorm.
  • Bak de cake in ca 1 uur af.
  • Doe altijd de prikker test want elke oven is anders.
  • Ontvorm de cake en laat hem volledig afkoelen.
  • Je kan, nadat de cake afgekoeld is, hem bestuiven met poedersuiker of versieren met gesmolten chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake