Vietnamees Bánh Mì met Kip en Koriander

Vietnamees Bánh Mì met Kip en Koriander

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 witte pistolets afbakbrood
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 bosuitjes
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 15 g verse koriander
  • 200 g kipfilet vleeswaren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak de broodjes in het midden van de oven in circa 8 minuten goudbruin.
  • Maak de radijs schoon en snijd deze in plakjes.
  • Maak de bosui schoon en snijd deze schuin in ringen.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord.
  • Pluk de blaadjes van de koriander.
  • Neem de broodjes uit de oven en laat even afkoelen.
  • Halveer de warme broodjes in de lengte en beleg ze met kipfilet, radijs, bosui, cashewnoten en koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Dit gerecht is ook heerlijk met een glas ijsthee of een verfrissende Vietnamese iced coffee.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Kip / Lunch
Land van herkomst Azië / Vietnam
Feestdagen etc Picknick