Vietnamese Gehaktrolletjes met Sla
Equipment
Ingrediƫnten
- 1 limoen
- 500 g gehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 cm gember fijngeraspt (of 1 theelepel gemberpoeder)
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 125 g mihoen
- 1 zakje munt 15 g
- 1 zakje koriander 15 g
- 1 zakje julienne gesneden wortels 150 g
- 8 bladeren romaine sla of ijsbergsla
- Chilisaus
Instructies
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
- Meng het gehakt met de limoenrasp, knoflook, gember, de helft van de rode peper, 1 eetlepel vissaus en zout.
- Vorm van het gehakt 8 rolletjes van ongeveer 15 cm lang en druk ze plat.
- Zet het gehakt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Breek de mihoen doormidden en week volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water.
- Scheur een deel van de munt en koriander grof boven een slakom.
- Spoel de mihoen en julienne gesneden wortels af in een vergiet met koud water.
- Doe de mihoen en wortels in de slakom.
- Voeg limoensap, 1 eetlepel vissaus en de rest van de rode peper toe aan de salade en schep alles voorzichtig door elkaar.
- Was de slabladeren en dep ze droog.
- Rooster de gehaktrolletjes op een ingevette grillschaal of hamburgerklem op de barbecue gedurende 10 minuten, draai ze regelmatig om tot ze bruin en gaar zijn.
- Schep wat mihoensalade op elk slablad, leg de gehaktrolletjes erop en bestrooi met de rest van de munt en koriander.
- Rol het slablad rond de vulling en serveer met chilisaus om te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze rolletjes zijn perfect als hapje of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g