Vijgen-Wortelmuffins met Roomkaasglazuur

Vijgen-Wortelmuffins met Roomkaasglazuur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 g geraspte wortel
  • 6 gedroogde vijgen fijngesneden
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels honing
  • 250 ml wortelsap of sinaasappelsap
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 g verse roomkaas naturel
  • 100 g poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en een mespunt zout.
  • Voeg de geraspte wortel en fijngesneden vijgen toe aan het bakmeelmengsel.
  • Klop in een andere kom de eieren los en roer de honing, wortelsap en olie erdoor.
  • Maak een kuiltje in het bakmeel en giet het eimengsel erin.
  • Spatel luchtig door het bakmeel (paar klontjes zijn niet erg).
  • Schep het beslag in de ingevette holtes van een muffinvorm.
  • Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen en haal ze daarna uit de vorm.
  • Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
  • Roer de roomkaas en poedersuiker door elkaar tot een glad glazuur.
  • Strijk het glazuur met een spatel over de bovenkant van de afgekoelde muffins.
  • Het glazuur druipt langs de rand, maar wordt niet hard.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke vijgen-wortelmuffins met romig roomkaasglazuur!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart