Vijgen-Wortelmuffins met Roomkaasglazuur
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50 g geraspte wortel
- 6 gedroogde vijgen fijngesneden
- 2 eieren
- 6 eetlepels honing
- 250 ml wortelsap of sinaasappelsap
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 g verse roomkaas naturel
- 100 g poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng in een kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en een mespunt zout.
- Voeg de geraspte wortel en fijngesneden vijgen toe aan het bakmeelmengsel.
- Klop in een andere kom de eieren los en roer de honing, wortelsap en olie erdoor.
- Maak een kuiltje in het bakmeel en giet het eimengsel erin.
- Spatel luchtig door het bakmeel (paar klontjes zijn niet erg).
- Schep het beslag in de ingevette holtes van een muffinvorm.
- Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen en haal ze daarna uit de vorm.
- Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
- Roer de roomkaas en poedersuiker door elkaar tot een glad glazuur.
- Strijk het glazuur met een spatel over de bovenkant van de afgekoelde muffins.
- Het glazuur druipt langs de rand, maar wordt niet hard.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke vijgen-wortelmuffins met romig roomkaasglazuur!