Vis in aluminiumfolie

Vis in aluminiumfolie

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets à 125 g
  • 100 g zeekraal
  • 100 g worteltjes in reepjes
  • 50 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepel(s) gehakte kruiden peterselie basilicum, dragon
  • peper
  • zout
  • 12 sherry tomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Kabeljauw drogen met keukenpapier en licht peperen en zouten; 5 minuten intrekken.
  • Stukken aluminiumfolie insmeren met boter en de worteltjes en zeekraal over de stukken folie verdelen; hierop de kabeljauw leggen; bestrooien met kruiden en sherrytomaatjes erover verdelen.
  • Folie aan alle zijden omhoog vouwen en voorzichtig de wijn erover laten lopen; folie dichtvouwen zodat aan de bovenzijde de naad komt.
  • 15 à 20 minuten in de oven laten stoven op een bakplaat; folie gaat bollen.
  • Kabeljauw uit de oven direct op bord zetten en aan tafel openmaken, zodat alle geuren bij de gast vrijkomt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------